- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק ע"פ 2539/04
|
ע"פ בית המשפט העליון בירושלים |
2539-04
27.10.2004 |
|
בפני : 1. אדמונד לוי 2. סלים ג'ובראן 3. יהונתן עדיאל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: עומר אבו שנדי עו"ד נחמן בטיטו עו"ד קרן טל |
: מדינת ישראל עו"ד מיכאל קרשן |
| פסק-דין | |
השופט א' א' לוי:
המערער הורשע בביצוע עבירה של חבלה בנסיבות מחמירות, לפי סעיף 333 בשילוב עם סעיף 335(א)(1) לחוק העונשין. על פי הנטען בכתב האישום, תקף המערער במקל עץ עובד שעסק בפינוי אשפה, הואיל ומשאית האשפה חסמה את דרכו. המערער חבל במתלונן בראשו ובבית חזהו, וגרם לו שברים בצלעות, חבלה בבטן וקרע בטחול. כתוצאה מהתקיפה אושפז המתלונן בבית חולים ונותח. בגין כל אלה גזר בית המשפט המחוזי על המערער 24 חודשי מאסר ו-24 חודשי מאסר על-תנאי. הערעור שבפנינו מופנה כנגד חומרת העונש.
המערער הוא אדם צעיר, נעדר הרשעות קודמות, שהשתלב בתוכנית טיפולית לגברים אלימים. לאור כל אלה, המליץ שירות המבחן להסתפק במה שהוגדר על ידו כ"עונש מאסר קצר", אולם בית המשפט המחוזי דחה המלצה זו לאור חומרת העבירה שמקורה בבריונות לשמה.
איננו סבורים כי הדרך בה נהג בית המשפט המחוזי במערער והעונש שהשית עליו מצדיקים את התערבותנו. נהפוך הוא, בימים בהם תופעת האלימות צוברת תאוצה ומימדים מדאיגים, מצווים בתי המשפט להרים את תרומתם לביעורו של נגע זה על ידי החמרה בענישה. מכאן דעתנו כי בנסיבות רגילות היינו דוחים את הערעור. אולם, בתסקירו האחרון של שירות המבחן הובעה הדעה כי נכון ללוות את המערער לאחר שחרורו על ידי גורם מטפל, וזאת במטרה לסייע לו לשנות את אורחותיו. לעניין זה ניתנה הסכמת המערער באמצעות בא-כוחו, ועל כן החלטנו ללכת לקראת המערער קמעא, ואת עונש המאסר בו ישא אנו מעמידים על 20 חודשים. יתר חלקי גזר דינו של בית משפט קמא יעמדו בעינם. אנו מוסיפים ומורים כי המערער יהיה נתון בפיקוח שירות המבחן במשך 18 חודשים, שתחילתם ביום שחרורו מהכלא.
ניתן היום, י"ב בחשון תשס"ה (27.10.2004).
ש ו פ ט ש ו פ ט ש ו פ ט
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. /שב התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
